0

Savaşlar ve Hippi Bus'lar

Batı ülkelerinin iklim değişikleri sonucu geleceğini garanti altına almak için gücünün yettiği ülkeleri işgal etmesi, günümüzde Barış amaçlı gösteriliyor. Komisyonlar kuruluyor savaşın yeni adı Arap Baharı oluyor.
Tarih kendini her dönemde tekrar ederken 1960'larda  Batı yine aynı emellerde,hayatta kalmaya ve yaşamaya çalışan insanlar ise özgürlüklerinin peşindeydiler.
Hippi yaşam tarzı aslında bugünkü mutlak retçiliğin temellerini atan bir oluşumdur. Dünyanın üzerindeki tüm bitki, hayvan ve insanlara ait olduğunu kabul eden apolitik bir görüştür. Kendilerine asla sınır koymayan, var olan tüm yetkilileri reddeden, komün hayatını savunan özgülükçü bir harekettir. 1960'lı yıllarda dönemin komünist ve faşist yapılanmalarına karşı çıkan, özgürlüğün bireyin kendi içinde olduğunu savunan ancak uygulamaları ile anarşist düşünce tarzından ayrılan, düşünce biçiminin gerçek yaşama dönüştüğü bir yaşam tarzıdır. Bilenler vardır, huzur verici giysileri, masallardan fırlamış minibüsleri ve kusursuz dünya müzikleri ile döneminin en aktif hareketiydi Hippi'ler.
Şimdi hangimiz istemeyiz kendi ideolojilerini kaktırmaya çalışan kuruluşlardan sıyrılıp özgün Dünyamızı kurmayı? Hangimiz istemeyiz ömrümüzün takvim yaprakları gibi koptuğu bugünlerde kendimize zaman ayırmayı? Belki farkında değilsiniz ama çoktan öldünüz. En son ne zaman ne istediğinizi düşündünüz? İstediğiniz yerde misiniz? Kendinize ne zaman zaman ayırdınız?
Gelin hep birlikte özgürlüğün direksiyonunu çevirelim...





















0 yorum:

Yorum Gönder

Siguiente Anterior Inicio

Haftanın Sözü




Bir Kızılderili der ki; .
Yaşlılar konuşmaya başladığı zaman,
sessiz ol ve dinle!
- (Mohawk Kabilesi)) -